>Vakinhoudelijk>Landelijke Vacatures

Landelijke Vacatures

 

Op deze pagina kunt u personeelwervende vacatures laten plaatsen. naast de plaatsing van uw vacature kan er ook een vacature verstuurd worden via de zogenaamde "Xtra Nieuwsbrief"​ voor meer informatie kucnt u contact opnemen

Reinier de Graaf
Isala kliiniek
IJsselland Ziekenhuis
Van Weel Bethesda ziekenhuis
Groene Hart Ziekenhuis

Reinier de Graaf 

Reinier de Graaf

Gipsverbandmeester

Wat onze gipskamer bijzonder maakt, is onze inbreng in de multidisciplinaire handpolspolikliniek en de samenwerking met de kinderafdeling van het Sophia Revalidatiecentrum. We hebben een duidelijke visie op de preventie van nieuwe fracturen. Dit doen we door onderzoek te doen naar osteoporose. En we zijn trots op de internationale erkenning voor onze osteoporosepoli.
 
Voor onze gipskamer zoeken wij een nieuwe collega. Wij zijn een gedreven team van 7 gipsverbandmeesters. Ons team is betrokken, inventief en handvaardig. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.  In het werk worden we ondersteund door enkele secretaresses. 

Op de gipskamer behandelen we patiënten van jong tot oud met een grote variatie letsels, bijvoorbeeld aangeboren aandoeningen, botbreuken en spier- en peesletsels. In samenwerking met medisch specialisten stellen we een behandelplan op met een passende immobilisatietechniek.  We zijn erkend als Klompvoetcentrum. Ook zijn we erkend door het College Ziekenhuisopleidingen (CZO) erkend als opleidingsplaats en leiden we jaarlijks boventallig een leerling-gipsverbandmeester op.

Jouw werkdag

 

 • Je behandelt zelfstandig en in goed overleg met de medisch specialist zeer diverse patiënten met botbreuken, spier- en peesletsels en andere (aangeboren) aandoeningen. Je maakt hiervoor gebruik van gips en verschillende kunststoffen afgestemd op het doel van de behandeling. Iedere behandeltechniek vraagt om een ander materiaal
 • De meeste patiënten zie je terug voor controles of aanvullende behandelingen. Hierdoor bouw je een behandelrelatie op en kun je het herstel goed volgen.

Jouw kwaliteiten

 • Je bent gewend om zelfstandig te werken en je op een daadkrachtige manier op te stellen richting de patiënt
 • Uitleggen, handelen en luisteren kun je tegelijk
 • Je werkt en denkt actief mee over kwaliteitsbevordering op de gipskamer
 • Je bent representatief
 • Empathisch vermogen: je kunt je inleven in de patiënt en beseft wat de consequenties kunnen zijn van jouw behandeling.

Wij vragen

 • Je bent gediplomeerd en geaccrediteerd gipsverbandmeester (VGN/CZO) met een verpleegkundige diploma.

Wij bieden

 • Een plezierige werkruimte in ons nieuw gebouwde ziekenhuis
 • Je verdient maximaal € 3.840 bruto per maand (FWG 55) bij een 36-urige werkweek
 • Je werkt 32 of 36 uur
 • Je standplaats is Delft. We werken ook in het Hyperbare Zuurstofcentrum, Reinier de Graaf locatie in Voorburg en mogelijk in de toekomst ook in het Orthopedisch Centrum in Zoetermeer
 • Wij bieden je een efficiënte, transparante en eerlijke sollicitatieprocedure
 • Bekijk het complete overzicht van onze arbeidsvoorwaarden.

Ja, ik wil deze baan

Loop voordat je solliciteert een dag(deel) mee op onze gipskamer. Om een afspraak te maken, neem dan contact op met Peter van den Berg, hoofd gipskamer, (015) 260 49 26

Ben je daarna overtuigd dat dit jouw nieuwe werkplek wordt? Upload dan jouw motivatiebrief en cv tav Chantal van Steekelenburg, recruiter

Vragen? Bel Peter van den Berg, hoofd gipskamer, (015) 260 49 26


ISALA Klinieken

Functienaam: Gipsverbandmeester 

Uren per week: 24 – 32 

Reageren voor: 5 januari 2018 

Regio: Zwolle en Meppel 

Startdatum: 1 april 2018 

DE AFDELING / HET SPECIALISME 

In het topklinisch ziekenhuis Isala is de patiënt te gast. Isala is één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde. Elke patiënt, maar ook familie en vrienden, krijgen bij ons aandacht en medeleven in een vaak zware, emotionele tijd. Ons motto is: gastvrije zorg, dichtbij als het kan en verder weg als het moet. Isala biedt, naast de basisvoorzieningen, hooggespecialiseerde zorg van academisch niveau zoals hart- en neurochirurgie en speciale kinderorthopedie, dialyse, stamcel- en beenmergtransplantaties. Isala gaat voor topkwaliteit op het gebied van medische en verpleegkundige zorg, service en veiligheid. 

Binnen ons team van gipsverbandmeesters zijn we op zoek naar een nieuwe collega gipsverbandmeester die haar of zijn werkzaamheden gaat verrichten op beide locaties Meppel/ Zwolle. Voor minimaal 24 en maximaal 32 uur. 

FUNCTIE OMSCHRIJVING: 

De functie:

 • Je werkt als gipsverbandmeester in een multidisciplinair behandelteam met medisch specialisten, instrumentenmakers en SEH verpleegkundigen 
 • Je bent in staat mee te doen en te denken in de verzelfstandiging van de moderne gipsverbandmeester 
 • Je hebt kennis om de speciale behandelingen (neurochirurgie en speciale kinderorthopedie) uit te voeren of je bent gemotiveerd om je deze technieken eigen te maken 
 • Het monitoren van eigen taakgebieden behoort tot deze functie. 

Het profiel 

 • Zoek jij naar een baan waarin handigheid, technisch inzicht, creativiteit en kennis sterk met elkaar verbonden zijn en waar samenwerking, maar ook zelfstandig functioneren in een klein team een belangrijk deel van je werk uitmaakt? 
 • Sta jij open voor een constante relativering van je eigen werk door jezelf, maar ook door de collega’s gipsverbandmeesters en specialisten, om zo een geweldig vak uit te oefenen in een van de grootste gipskamers van Nederland? 
 • Ben jij iemand die in staat is zich in de situatie te verplaatsen van een medemens die geconfronteerd wordt met de beperkingen van geïmmobiliseerde ledematen? En ben je iemand die met hart en ziel zijn werk wil doen en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel heeft? 
 • Ben je gewend initiatieven te tonen, en denk je een Schakel te kunnen zijn tussen diverse disciplines? 

Kun jij bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoorden? Dan ben je geschikt voor ons team en nodigen we je van harte uit te solliciteren. 

FUNCTIE EISEN: 

 • Een diploma verpleegkundige niveau 5/BIG geregistreerd
 • Het diploma gipsverbandmeester. 

Enige jaren ervaring als gediplomeerd gipsverbandmeester en bekendheid op het gebied van traumatologie, neurochirurgie, kinderorthopedie waaronder met name de “ klompvoetjes” en de moderne wondbehandeling d.m.v. TCC strekt tot aanbeveling. 

Dit breng je persoonlijk mee: 

 • Je bent een initiatiefrijke teamspeler 
 • Je communiceert plezierig en stimuleert en motiveert graag anderen 
 • Dankzij je observatie- en analytisch vermogen, je creativiteit en doorzettingsvermogen kom je altijd met een oplossing 
 • Je bent in staat actief en besluitvaardig te anticiperen op veranderingen 
 • Je bent nieuwsgierig en je staat open voor wat je bij ons kunt leren en bent bereid tot het volgen van scholingen 
 • Je bent flexibel, hetgeen zich o.a. uit in het flexibel inzetbaar zijn op de verschillende locaties van Isala. 

HET AANBOD: 

De CAO Ziekenhuizen is van toepassing. De functie is ingedeeld in FWG 55 met een huidig maximum bedrag van € 3.840,= .bruto bij een volledig dienstverband. 

MEER INFORMATIE: 

Lijkt het je leuk om ons team te versterken, dan kan je voor meer informatie over deze functie contact opnemen met: met Wout Hol, operationeel leidinggevende gipsverbandmeester, 

(038) 424 74 96. 

Om een goed beeld te krijgen van de functie, is het altijd mogelijk mee te lopen.  
voor de online vacature ga naar: 
gipsverbandmeester
 

Gipsverbandmeester (28-32 uur per wk)

Functie inhoud

De gipsverbandmeester werkt op de gipskamer van het IJsselland Ziekenhuis. De gipsverbandmeester werkt op de gipskamer, maar ook op de operatiekamer, polikliniek, verpleegafdeling en spoedeisende hulp indien nodig.

Je bent in staat om zelfstandig (im)mobiliserende, corrigerende verbanden aan te leggen;
Je geeft instructie, advies en informatie aan de patiënt en of diens familie;
Je begeleidt je collega’s en leerlingen, arts-assistenten.
Je zorgt voor de juiste administratieve afhandeling. 

Wat vragen wij

Je bent in het bezit van het diploma gipsverbandmeester.

Een goede bewegingsvaardigheid is vereist voor het verrichten van behandelingen;
je bent in staat ( complexe) medische situaties in te schatten en hierop te reageren;
Je kunt goed in teamverband werken, je bent flexibel en beschikt over improvisatie- en organisatievermogen.

Wat bieden wij

Een prettige werksfeer en een enthousiast en flexibel team.

Tevens bieden wij een goede werksfeer en een uitstekend pakket secundaire arbeidsvoorwaarden conform de CAO-Ziekenhuizen, onder andere goede scholingsmogelijkheden en een uitstekende pensioenregeling. Het salaris is volgens de richtlijnen van de CAO-Ziekenhuizen.

Informatie en solliciteren

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kitty Garnier, leidinggevende gipskamer, telefoonnummer 010-2585667

Je kunt solliciteren d.m.v. het online sollicitatieformulier, t.a.v. Joost Hofmeester, onder vermelding van vacaturenummer 123/35340/17.

  

Vacature Van Weel Bethesda ziekenhuis

 

CuraMare biedt als grootste werkgever in de regio werk aan ruim 2.400 professionals. Samen spannen wij ons in om onze cliënten en patiënten de best mogelijke zorg te bieden op Goeree-Overflakkee, Voorne-Putten en omliggende gebieden. 

Wij zijn op zoek naar een: 

Gipsverbandmeester 

Het betreft een dienstverband van 16 uur (44,44%) gemiddeld per week voor bepaalde tijd voor de duur van een jaar. Op termijn is er formatieruimte voor omzetting naar een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij gelijkblijvende omstandigheden. 

Functie-inhoud 

 behandelen van patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat; 

 bepaling van de behandeling, zo nodig in overleg met de behandelend arts; 

 raadplegen en interpreteren van het medisch patiëntendossier; 

 vervaardigen en verwijderen van immobiliserende verbanden m.b.v. diverse materialen; 

 voert controles uit en past indien nodig de voorzieningen aan; 

 voert de functionele (im)mobilisatietherapie uit en registreert zo nodig de resultaten; 

 voert voorbehouden handelingen uit conform richtlijnen en protocollen; 

 zorgdragen voor het bedrijfsklaar houden van de apparatuur; 

 registreren van de behandelingen en het materiaalverbruik; 

 beheren van materialen en het voeren van administratie; 

 onderhouden van contacten en het verstrekken van informatie. 

 

Functie-eisen 

 een afgeronde opleiding op MBO(4)- of HBO(5)-niveau, richting Verpleegkunde; 

 diploma gipsverbandmeester; 

 goede bewegingsvaardigheid is vereist voor het verrichten van behandelingen; 

 is in staat (complexe) medische situaties in te schatten en hierop adequaat te reageren; 

 beschikt over improvisatievermogen bij het oplossen van niet alledaagse problemen gij de behandeling; 

 goede sociale vaardigheden en inlevingsvermogen; 

 goede communicatieve vaardigheden; 

 zelfstandig kunnen werken, verantwoordelijkheidsgevoel; 

 flexibele houding; 

 wij vragen aan iedere nieuwe medewerker een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 

 

Gelet op de grondslag van onze instelling wordt van kandidaten gevraagd onze protestants-christelijke identiteit te respecteren en een positieve bijdrage te leveren aan de instandhouding van onze cultuur. 

De salariëring (FG 55) en de overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Daarnaast kent CuraMare een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, onder andere een collectieve ziektekostenverzekering en een Meerkeuze Systeem Arbeidsvoorwaarden. 

Informatie 

Voor meer informatie kunt u maandag tot en met donderdag contact opnemen met mevrouw 

J.H. Verhagen-Roth, afdelingshoofd, telefoon (0187) 60 72 13. 

Sollicitatie 

Uw schriftelijke sollicitatie kunt u vóór 31 oktober 2017 richten aan de dienst P,O&O van CuraMare onder vermelding van vacature VWB1792. 

Bij voorkeur per e-mail: po&o@curamare.nl 

of per post: Postbus 153, 3240 AD Middelharnis. 

Tegelijkertijd interne en externe werving. 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

 

Vacature Groene Hart Ziekenhuis

 

 

 Gipskamer Groene Hart Ziekenhuis zoekt gipsverbandmeester 

In het Groene Hart Ziekenhuis is een vacature ontstaan voor een Gipsverbandmeester voor minimaal 24 uur en maximaal 36 uur. 

Organisatie GHZ 

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is een modern, flexibel, slagvaardig en ondernemend algemeen ziekenhuis van en voor de inwoners uit Midden Holland. Wij leiden op, werken samen vanuit eigen kracht en zien onze patiënt als partner. Het GHZ is als (opleidingsziekenhuis) open voor iedereen en wil daarom graag medewerkers aantrekken die gedreven zijn, bereid kennis te delen en open staan voor meningen van anderen. 

Organisatie van de Gipskamer 

De Gipskamer valt onder de RVE (Resultaat Verantwoordelijke Eenheid) Chirurgie/Plastische Chirurgie. Het team bestaat uit Gipsverbandmeesters en een leerling-Gipsverbandmeester. Het aantal FTE van het team bedraagt, bij volledige bezetting, 2,7. 

Doelstelling gipskamer 

De Gipskamer werkt aan professionalisering en heeft het voornemen zich te laten visiteren door de Verenigde Gipsverbandmeesters Nederland (VGN). Momenteel lopen hiervoor de voorbereidingen. 

Om de kwaliteit van de zorg van de Gipsverbandmeesters optimaal op peil te houden is de eis gesteld dat Gipsverbandmeesters geregistreerd zijn bij de beroepsvereniging (VGN). Hiervoor is het behalen van accreditatiepunten door middel van het volgen van cursussen en bijscholing noodzakelijk. 

In december 2013 is de gipskamer verhuisd naar de nieuwbouw. De nieuwe gipskamer heeft 3 behandeltafels en is gestationeerd tussen de poliklinieken (plastische-) chirurgie en orthopedie. 

Taken van de gipsverbandmeester en patiëntencategorieën 

De gipsverbandmeester werkt op de gipskamer van het GHZ. Hij is onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit o.a. orthopeden, (plastisch) chirurgen, reumatologen, revalidatieartsen, neurologen en verpleegkundigen. 

Daarnaast kan hij ook intern en extern ingezet worden. Intern verleent hij consult aan de verschillende disciplines op de SEH, de operatiekamer, de polikliniek, de verpleegafdeling en gespecialiseerde verpleegkundigen. Extern verleent hij, op verzoek van een specialist, consult aan huisartsen, verpleeghuisartsen en aan disciplines in revalidatiecentra en de thuiszorg. In urgente gevallen verleent het team ook bijstand aan de SEH. 

Als gipsverbandmeester: 

 • Ben je in het bezit van het diploma Gipsverbandmeester en VGN-geregistreerd. 
 • Ben je in staat om zelfstandig (im-)mobiliserende, corrigerende of ondersteunende verbanden aan te leggen en ortheses te maken bij patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Daarnaast zorg je voor de  controle en verwijdering van deze voorzieningen. 
 • Geef je informatie, instructie en advies aan patiënt en diens familie of begeleiders 
 • Werk je nauw samen met de medisch specialisten van de orthopedie en chirurgie, plastische chirurgie, neurologie,  revalidatie en reumatologie 
 • Denk en werk je mee aan het verzorgen van lessen en instructies 
 • Begeleid je collega’s, arts-assistenten, verpleegkundigen en leerling gipsverbandmeesters tijdens hun opleiding 
 • Heb je een positieve houding ten aanzien van het opleiden van nieuwe collega’s en verbeterprocessen op de afdeling 
 • Draag je zorg voor de administratieve afhandeling en verricht je administratieve werkzaamheden 

Wie zijn wij? 

 • Wij zijn een ziekenhuis met een prettige werksfeer en enthousiaste collega’s 
 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor minimaal 24 – maximaal 36 uur 
 • Wij helpen jou met mogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling 
 • Wij bieden een functie-indeling in FWG 55. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.774,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur 
 • Wij zijn een ziekenhuis met aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarden. 

Informeer & solliciteer! 

Ben jij de gipsverbandmeester die ons team compleet maakt? Solliciteer door je brief met CV te sturen naar: vacature@ghz.nl

Onderdeel van de selectieprocedure is een dag meelopen in ons ziekenhuis! 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Iris Kraakman Teamleider Gipskamer via telefoonnummer 0182-505050 toestel 4031. 

 

 

 

SCHRIJF NU IN VOOR DE XTRA NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte gehouden worden van landelijke vacatures, congressen, symposia, workshops of aanbiedingen van gipskamer gerelateerde bedrijven? Schrijf u dan nu in voor onze Xtra nieuwsbrief.
Een ogenblik geduld a.u.b. terwijl wij uw inschrijving verwerken.