>Vakinhoudelijk>Landelijke Vacatures

Landelijke Vacatures

Op deze pagina kunt u personeelwervende vacatures laten plaatsen. naast de plaatsing van uw vacature kan er ook een vacature verstuurd worden via de zogenaamde "Xtra Nieuwsbrief"‚Äč voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretariaatidv@vgned.nl, extra informatie vindt u hier.

Ommelander
Zaans Medisch Centrum
Embracing Care
Tergooi
Laurentius
 

Ommelander

Het Ommelander Ziekenhuis Groningen zoekt voor de gipsverbandkamers een enthousiaste gipsverbandmeester. De gipsverbandkamers is een onderafdeling van de Acute- en Intensieve Zorg (AIZ).

Gipsverbandmeester
36 uur per week

Jij
Je hebt de opleiding tot gipsverbandmeester en je hebt al enige jaren werkervaring als verpleegkundige of fysiotherapeut.
Je bent een teamspeler, je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en je neemt initiatieven.
Je bent klantgericht, flexibel en stressbestendig.
Binnen de kaders van het medisch behandelplan, de protocollen en standaarden werk je volgens de regels en nieuwste inzichten van je beroepsgroep.
Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt functioneren in een multidisciplinair team

De functie
Als gipsverbandmeester behandel je aandoeningen van het bewegings- en skelet/steunapparaat door middel van het aanbrengen van diverse verbanden die (im-)mobilisatie, ondersteuning of correctie van een deel van het lichaam tot doel hebben.
Je doet dit op verwijzing van de medisch specialist maar in het OZG je ook je eigen patiëntenstroom en verzorg je het zelfstandig uitbehandelen van een aantal indicaties.
Je informeert patiënten over de behandeling en voert deze behandeling zelfstandig uit. Je geeft aanwijzingen binnen het raam van je vakgebied. Daarnaast heb je contact met de medewerkers van de polikliniek en Spoedeisende Hulp.
Ook het verrichten van administratieve werkzaamheden en beheerstaken horen bij je werk. Net als het coördineren van protocollering en kwaliteitszorg binnen de behandelpoli. Verder houd je je bezig met het verzorgen van educatie, innovatie en opleiding.

De afdeling
De AIZ bestaat uit de Intensieve Zorg, Spoedeisende Hulp, Acute Opname Afdeling en de gipskamers en verzorgt de bemensing van het Spoed Interventie Team (SIT) en reanimatieteam.

De organisatie
Bij het Ommelander Ziekenhuis Groningen geven ruim 1300 medewerkers en circa 100 specialisten zorg aan ongeveer 120.000 inwoners van Noord- en Oost-Groningen. De lijnen zijn kort en er heerst een ongedwongen werksfeer. We werken vanuit een nieuw ziekenhuis in Scheemda. We werken met het uitgangspunt: ‘zorg dichtbij als het kan en verder weg als het moet’. Dit betekent ook dat we in nauwe samenwerking met andere zorgverleners in de regio onze ziekenhuiszorg afstemmen op het zorgaanbod dichtbij huis.

Arbeidsvoorwaarden
De aanstelling is bij goede functioneren voor onbepaalde tijd en de inschaling is in FWG 55 conform de cao Ziekenhuizen.
Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag ( VOG), een geldig identiteitsbewijs , diploma’s en/ of relevante registraties zoals BIG zijn een voorwaarde voor de aanstelling.

Informatie
Voor meer informatie over deze vacature kun je contact opnemen met Jitske Koning (hoofd AIZ) via telefoonnummer 088-0661000

Sollicitaties
Je kunt je sollicitatie insturen via onze website: www.ommelanderziekenhuis.nl.

Terug naar boven

Zaans Medisch Centrum

Gipsverbandmeester M/V


Voor de gipskamer zoeken wij een Gipsverbandmeester voor gemiddeld 28 uur per week

Gipsverbandmeester, voel je welkom in het Zaans Medisch Centrum!

Een glijbaan voor kinderen én volwassenen in de lichte ontvangsthal, een vleugel bij de entree die iedereen kan bespelen en een Zorgboulevard met winkels, cafés en een restaurant. In het nieuwe Zaans Medisch Centrum zorgen we ervoor dat iedereen zich welkom en thuis voelt. We zetten graag dat stapje extra – niet alleen voor onze patiënten en bezoekers, maar ook voor onze medewerkers.

Dat merk je bijvoorbeeld meteen aan de werksfeer. We bieden een prettige werkomgeving, waar iedereen informeel en professioneel met elkaar samenwerkt. En heb je iets op je hart, dan is het prettig om te weten dat je collega’s altijd een luisterend oor bieden.

Welkom op de gipskamer!

Het team bestaat uit vier gedreven gipsverbandmeesters en een leerling. Onze gipskamer maakt deel uit van de zorgeenheid Acute Zorg en is onderdeel van het Diabetisch Voeten Team. In nauwe samenwerking met de traumachirurgen, vaatchirurgen, orthopeden en revalidatieartsen wordt er voor gezorgd dat we de patiënten de beste zorg kunnen bieden.

Voor de gipsverbandmeester die meer wil!

Als gipsverbandmeester heb je een breed takenpakket. Samen met je collega’s van de gipskamer ben je verantwoordelijk voor het aanleggen, controleren en verwijderen van (im)mobiliserende, corrigerende en ondersteunende voorzieningen bij patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Je ziet een grote variatie aan patiënten binnen de specialismen Heelkunde, Orthopedie, Revalidatie en Vaatchirurgie.

Wat we nog meer vragen:

Je bent een enthousiaste collega en beschikt daarnaast over goede sociale en communicatieve vaardigheden. Verantwoordelijkheidsgevoel, stressbestendigheid en een professionele houding weet je te combineren met relativeringsvermogen en humor.

Een flexibele houding ten opzichte van verandering en vernieuwing is een must. Je bent bereid om samen met je collega’s het kwaliteitsniveau hoog te houden. Je bent een gediplomeerde gipsverbandmeester en bent breed inzetbaar.

Je bent BIG geregistreerd en bij voorkeur heb je ook een VGN-registratie. En In je manier van werken ben je doelgericht, staat excellente service hoog in het vaandel en ben je altijd op zoek naar verbetermogelijkheden.

We zien graag dat je blijft

De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen, waaronder een prima pensioenregeling. Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring en bedraagt bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week maximaal € 3917,- bruto per maand overeenkomstig FWG 55.

Als opleidingsziekenhuis staat de ontwikkeling van de eigen medewerkers centraal en is er veel ruimte voor initiatieven. De informele cultuur en korte lijnen dragen bij aan een prettige en open sfeer.

Meer weten?

 • Neem contact op met Ruud Grönloh, gipsverbandmeester, tel: 075-6507273 of MarieJosé Schoonhoven, Hoofd Zorg, tel: 075-6507552
 • Direct solliciteren? Regel het snel via deze link.
 • Goed om te weten: een pre-employment screening maakt deel uit van de selectieprocedure.

De vacature wordt gelijktijdig in- en extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar boven

Embracing Care

Vacature gipsverbandmeester

Ben jij de gipsverbandmeester die wij zoeken?

Jij hebt:

 • het diploma gipsverbandmeester
 • een BIG-registratie
 • geen van 9 tot 5 mentaliteit

Jij bent:

 • flexibel
 • dienstverlenend
 • creatief en oplossingsgericht
 • communicatief vaardig
 • een teamplayer
 • op korte termijn beschikbaar

Dan komen wij graag met jou in contact

Embracing Care heeft eigen vaste gipskamers in diverse ziekenhuizen en focusklinieken. Als gipsverbandmeester bij Embracing Care draag je (mede)verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen van één van onze gipskamers. Je werkt vanuit een vaste locatie en bent flexibel inzetbaar op een van onze andere locaties. We zijn een team van gipsmeesters die met elkaar kennis en ervaring delen. Binnen de locatie werk je nauw samen met specialisten en medisch ondersteunend personeel. Je draagt je kennis en vaardigheden over binnen de Embracing Care organisatie en binnen de afdelingen van de locaties waar je werkzaam bent.

Naast dat je het vak gipsmeester beheerst, werk je nauw samen met fysiotherapeuten, sportartsen en ergotherapeuten en ben je in staat om je goed in te leven in je patiënt, zijn of haar klachten en waar deze vandaan komen.

Je kiest altijd voor de beste oplossing en werkt met de nieuwste inzichten en innovatieve hulpmiddelen. Iedere patiënt is uniek en benader je tactvol en meelevend: je informeert, behandelt en adviseert. Je werkt nauw samen en denkt zelfstandig mee met specialisten op het gebied van orthopedie, chirurgie, traumatologie, dermatologie, reumatologie en revalidatie. Ook administratieve werkzaamheden, coördinerende taken en voorraadbeheer behoren tot je takenpakket.

Wat bieden wij?

 • Een vast dienstverband (parttime of fulltime)
 • Veel afwisseling
 • Een dynamische en uitdagende werkomgeving
 • Ruimte voor eigen verantwoordelijkheid en inbreng
 • Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Wil jij bij ons komen werken?

Mail je sollicitatie (motivatie en CV) naar info@embracingcare.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Giel van Wageningen. Dit kun je doen via (0)85 201 07 03 of info@embracingcare.nl of klik hier.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Terug naar boven

Tergooi

Afbeeldingsresultaat voor tergooi logo

Tergooi is het ziekenhuis waarvan patiënten zeker weten dat de kwaliteit van hún leven centraal staat. Een groene en gastvrije omgeving, waarin zij en hun naasten zich welkom voelen. Een plek waar mensen voor mensen werken, die in ieder opzicht zinvolle, doordachte en duurzame zorg bieden.

Tergooi is een omgeving waar specialisten en medewerkers dagelijks groeien door wat ze leren en doen. Een ziekenhuis waarmee vele partners graag samenwerken om ook morgen kwaliteit te garanderen. Een zorgorganisatie die doorlopend ontdekt hoe zorg beter kan.

Voor de Gipskamer is Tergooi op zoek naar een
Gipsverbandmeester
Aantal uur: 36

De functie
Als gipsverbandmeester in Tergooi heb je een breed takenpakket. Samen met je collega’s van de gipskamer ben je verantwoordelijk voor het aanleggen, controleren en verwijderen van (im)mobiliserende, corrigerende en ondersteunende voorzieningen bij patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Je ziet een grote variatie aan patiënten binnen de specialismen Heelkunde, Orthopedie, Plastische Chirurgie en Revalidatie/Vaatchirurgie.

De afdeling
Op de gipskamer is geen dag hetzelfde. Je hebt niet alleen contact met je directe collega’s, maar werkt ook samen met veel verschillende disciplines. Met al je kennis en ervaring ben je in staat om medische specialisten, zoals traumachirurgen, plastisch chirurgen en orthopedisch chirurgen te adviseren. Maar ook werk je intensief samen met wondverpleegkundigen, polikliniekassistenten, baliemedewerkers, verpleegkundigen en collega’s van de OK en de Spoed Eisende Hulp. Op de gipskamer zijn zes gediplomeerde gipsverbandmeesters en 2 GVM i.o. werkzaam, verdeeld over de twee locaties. Onze gipskamer is gelegen bij de polikliniek Chirurgie en Orthopedie waardoor er een nauwe samenwerking is.

Het Profiel

 • Je bent een gediplomeerd gipsverbandmeester met geldige BIG en VGN registratie
 • Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband functioneren
 • Je bent stressbestendig
 • Je bent in staat je kennis en vaardigheden over te dragen aan studenten, artsassistenten en collega’s van de SEH
 • Je vindt het leuk een bijdrage te leveren aan de ontwikkelingen op ons vakgebied
 • binnen de afdeling en binnen Tergooi

Het aanbod
Onze arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen. Deze functie ingedeeld in FWG 55 met het daarbij behorende salaris van maximaal € 3.917,- bij een full time (36 uur) dienstverband.
Meer informatie over onze arbeidsvoorwaarden is te vinden onder het tabblad “Arbeidsvoorwaarden”

Wat bieden wij nog meer

 • Een afwisselende baan voor 36 uur per week, in een aangenaam ziekenhuis in Hilversum/ Blaricum
 • Grote variatie aan zorg: van laag- tot middencomplex in een algemeen ziekenhuis
 • Een grote betrokkenheid naar onze patiënten maar ook naar collega’s onderling
 • Een enthousiast en gedreven team
 • Het fit in Tergooi programma met onder andere: yoga, mindfulness, ontspannende voetmassages en hardlopen
 • Veel fiscaal vriendelijke mogelijkheden zoals: fietsregeling, fitnessregeling, communicatieapparatuurregeling, uitruilreiskosten


De procedure en overige informatie
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maarten de Boer, afdelingsmanager polikliniek Orthopedie, Chirurgie, Gipskamer en Vaatlab., T 088 753 38 13.
Solliciteren kan via onze link: https://www.werkenbijtergooi.nl/vacatures/details/gipsverbandmeester-22041/

Terug naar boven

Laurentius

Gipsverbandmeester m/v
Vacaturenummer 19-023, 20 uur per week

Over Laurentius
Het Laurentius Ziekenhuis is een ziekenhuis met een overzichtelijke schaal, een informele cultuur en korte lijnen tussen medewerkers onderling en tussen patiënt en zorgverlener. We hebben een breed zorgaanbod waarbij alle basiszorg voorhanden is en door samenwerking met andere zorgpartners kunnen we ook hoogcomplexe zorg bieden. Betrokkenheid bij de patiënt en klantgerichtheid zijn belangrijk voor ons. ‘Liefdevolle zorg met passie’ is onze visie en onze kernwaarden aandacht, optimisme, deskundigheid en respect zijn de basis van ons handelen.

De gipskamer
Het team bestaat uit 2 ervaren gipsverbandmeesters en een poli assistente. De gipskamer is onderdeel van de polikliniek orthopedie. Samen met je collega's van de gipskamer ben je verantwoordelijk voor het aanleggen, controleren en verwijderen van (im)mobiliserende, corrigerende en ondersteunende voorzieningen bij patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Je ziet een grote variatie aan patiënten binnen de specialismen heelkunde, orthopedie, chirurgie,

In onze gipskamer werk je van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 en 17.00 uur.

De functie
Als gipsverbandmeester ben je in staat om zelfstandig (im-)mobiliserende, corrigerende of ondersteunende verbanden aan te leggen en ortheses te maken bij patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Vervolgens zorg je ook voor de controle en verwijdering van deze voorzieningen. Daarnaast geef je informatie, instructie en advies aan patiënt en diens familie of begeleiders. Je werkt nauw samen met de medisch specialisten van de orthopedie en chirurgie, plastische chirurgie, neurologie, revalidatie. Je denkt en werkt mee aan het verzorgen van lessen en instructies. Ook begeleid je collega’s, arts-assistenten, verpleegkundigen en leerling gipsverbandmeesters tijdens hun opleiding. Natuurlijk zorg jij voor een goede administratieve afhandeling en ben je secuur in de verwerking van gegevens.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een verpleegkunde diploma (MBO of HBO) of fysiotherapie opleiding en een afgeronde vervolgopleiding tot gipsverbandmeester gevolgd aan het Erasmus MC Academie te Rotterdam
 • Je bent BIG geregistreerd
 • Je bent goed in staat zelfstandig werkzaamheden te verrichten en collegiaal ingesteld
 • Je hebt een positieve houding ten aanzien van het opleiden van nieuwe collega’s en verbeterprocessen op de afdeling

Wat bieden we jou?
We bieden je een uitdagende functie binnen onze nieuwe gipskamer voor 20 uur per week. De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie deze te verlengen bij ongewijzigde bedrijfsomstandigheden en goed functioneren. Je salaris wordt vastgesteld afhankelijk van je werkervaring conform de CAO Ziekenhuizen.

Informatie en sollicitatie
Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Jean Cuijpers, Gipsverbandmeester, telefoonnummer 0475-382376.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wieteke den Os, recruiter, telefoonnummer 06-11380065.

Tot 1 april 2019 kun je reageren via het sollicitatieformulier. Klik hier om het sollicitatieformulier te openen.

Terug naar boven

SCHRIJF NU IN VOOR DE XTRA NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte gehouden worden van landelijke vacatures, congressen, symposia, workshops of aanbiedingen van gipskamer gerelateerde bedrijven? Schrijf u dan nu in voor onze Xtra nieuwsbrief.
Een ogenblik geduld a.u.b. terwijl wij uw inschrijving verwerken.