>Vakinhoudelijk>Landelijke Vacatures

Landelijke Vacatures

Op deze pagina kunt u personeelwervende vacatures laten plaatsen. naast de plaatsing van uw vacature kan er ook een vacature verstuurd worden via de zogenaamde "Xtra Nieuwsbrief"‚Äč voor meer informatie kunt u contact opnemen met secretariaatidv@vgned.nl

Laurentius
St Antonius
Dijklander Ziekenhuis
Erasmus MC
Beatrixziekenhuis
Reinier de Graaf
Groene Hart Ziekenhuis
 

Laurentius

Gipsverbandmeester m/v
Vacaturenummer 19-023, 20 uur per week

Over Laurentius
Het Laurentius Ziekenhuis is een ziekenhuis met een overzichtelijke schaal, een informele cultuur en korte lijnen tussen medewerkers onderling en tussen patiënt en zorgverlener. We hebben een breed zorgaanbod waarbij alle basiszorg voorhanden is en door samenwerking met andere zorgpartners kunnen we ook hoogcomplexe zorg bieden. Betrokkenheid bij de patiënt en klantgerichtheid zijn belangrijk voor ons. ‘Liefdevolle zorg met passie’ is onze visie en onze kernwaarden aandacht, optimisme, deskundigheid en respect zijn de basis van ons handelen.

De gipskamer
Het team bestaat uit 2 ervaren gipsverbandmeesters en een poli assistente. De gipskamer is onderdeel van de polikliniek orthopedie. Samen met je collega's van de gipskamer ben je verantwoordelijk voor het aanleggen, controleren en verwijderen van (im)mobiliserende, corrigerende en ondersteunende voorzieningen bij patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Je ziet een grote variatie aan patiënten binnen de specialismen heelkunde, orthopedie, chirurgie,

In onze gipskamer werk je van maandag t/m vrijdag tussen 07.30 en 17.00 uur.

De functie
Als gipsverbandmeester ben je in staat om zelfstandig (im-)mobiliserende, corrigerende of ondersteunende verbanden aan te leggen en ortheses te maken bij patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Vervolgens zorg je ook voor de controle en verwijdering van deze voorzieningen. Daarnaast geef je informatie, instructie en advies aan patiënt en diens familie of begeleiders. Je werkt nauw samen met de medisch specialisten van de orthopedie en chirurgie, plastische chirurgie, neurologie, revalidatie. Je denkt en werkt mee aan het verzorgen van lessen en instructies. Ook begeleid je collega’s, arts-assistenten, verpleegkundigen en leerling gipsverbandmeesters tijdens hun opleiding. Natuurlijk zorg jij voor een goede administratieve afhandeling en ben je secuur in de verwerking van gegevens.

Wie zoeken we?

 • Je hebt een verpleegkunde diploma (MBO of HBO) of fysiotherapie opleiding en een afgeronde vervolgopleiding tot gipsverbandmeester gevolgd aan het Erasmus MC Academie te Rotterdam
 • Je bent BIG geregistreerd
 • Je bent goed in staat zelfstandig werkzaamheden te verrichten en collegiaal ingesteld
 • Je hebt een positieve houding ten aanzien van het opleiden van nieuwe collega’s en verbeterprocessen op de afdeling

Wat bieden we jou?
We bieden je een uitdagende functie binnen onze nieuwe gipskamer voor 20 uur per week. De arbeidsovereenkomst is in eerste instantie voor de duur van een jaar, met de intentie deze te verlengen bij ongewijzigde bedrijfsomstandigheden en goed functioneren. Je salaris wordt vastgesteld afhankelijk van je werkervaring conform de CAO Ziekenhuizen.

Informatie en sollicitatie
Wil je meer informatie over de functie? Bel dan met Jean Cuijpers, Gipsverbandmeester, telefoonnummer 0475-382376.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Wieteke den Os, recruiter, telefoonnummer 06-11380065.

Tot 1 april 2019 kun je reageren via het sollicitatieformulier. Klik hier om het sollicitatieformulier te openen.

 

St Antonius

Teamhoofd Gipskamer

32 – 36 uur per week

Nieuwegein | Utrecht

Autonomie vergroten en draagvlak creëren, maar ook vooral pragmatisch aan de slag gaan en dat in een sterk veranderende omgeving. Daar stroop jij je mouwen voor op! Ben jij klaar voor een vervolgstap in jouw carrière als gipsverbandmeester? Binnen het St. Antonius Ziekenhuis bieden we jou de functie van Teamhoofd Gipskamer. Lees snel verder en loop deze dynamische functie niet mis!

Dit doe je voor onze organisatie

Op deze dynamische afdeling ben je als teamhoofd samen met de artsen operationeel verantwoordelijk om de randvoorwaarden te creëren om zo het team in staat te stellen veilige patiëntenzorg te leveren. De ambities van de afdeling en het team zijn groot en wij zijn altijd op zoek naar de juiste balans tussen kwalitatief, veilige zorg en er voor zorgen dat medewerkers met plezier hun werk uitvoeren. Jouw rol als leidinggevende is hierbij van groot belang we dagen je uit om hierin het verschil te maken! Naast dat je operationeel leiding geeft, werk je twee dagen per week (16 – 20 uur) als gipsverbandmeester.

Aangenaam

Werken in het St. Antonius Ziekenhuis betekent werken in het grootste topklinische opleidingsziekenhuis van Nederland. Wij bieden (hoog)complexe zorg op meerdere locaties. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. Bij ons werk je in een omgeving gericht op innovatie en onderzoek waarbij je gebruik kunt maken van de nieuwste behandeltechnieken en apparatuur. Maar ook in een omgeving waar je je persoonlijk kunt ontwikkelen. Dat vinden wij belangrijk. Onze ruim 6.000 goed opgeleide en betrokken medewerkers halen dagelijks het beste uit zichzelf om onze medische en verpleegkundige zorg en service continu te verbeteren. Zo werken wij dagelijks aan onze missie: Samen zorgen voor kwaliteit van leven. En last but not least: onderzoeksbureau TEI heeft het St. Antonius in 2018 voor de 11e keer op rij uitgeroepen tot Topwerkgever!

Jouw werkplek

De gipskamer van het St. Antonius bestaat uit drie locaties, namelijk Nieuwegein, Utrecht en Woerden. Op de afdeling werken 10 gipsverbandmeesters, 2 assistent gipsverbandmeesters, 2 gipsverbandmeesters in opleiding en 3 administratief medewerkers in een goed geolied team met elkaar samen om de beste patiëntenzorg te leveren. Zij doen dit met veel liefde voor het vak. Binnen ons team hechten we belang aan het opleiden van gipsverbandmeesters voor de toekomst. Daarnaast willen we onze autonomie verder vergroten. We streven naar een veilig en stimulerend leerklimaat en zijn gericht op het continu verbeteren van onze zorg.

Onze patiënten waarderen onze zorg met een rapportcijfer van 8,35 en een NPS van +38. Daar zijn we trots op en werken dagelijks hard aan het behoud en het versterken van deze waardering. Wij zijn een hecht team en werken nauw samen met de maatschappen chirurgie, orthopedie en revalidatie/vaatchirurgie. We werken hard en hebben soms volle spreekuren maar met een gezonde dosis humor én plezier slagen wij erin om elke dag te werken met een glimlach op ons gezicht.

De afdeling is de laatste jaren sterk veranderd door nieuwbouw en de fusie met het Zuwe Hofpoort ziekenhuis in Woerden. Het afgelopen jaar hebben we geïnvesteerd in de samenwerking binnen het team en nu is het tijd voor het vergroten van de autonomie en het probleemoplossend vermogen.

Binnen de afdeling SEH waar de gipskamer onderdeel van uit maakt, vorm je samen met het afdelingshoofd en 2 andere teamhoofden het leidinggevende team. Jullie hebben een intensieve samenwerking.

Bagage

Je hebt een gezonde dosis ambitie, creativiteit en humor. Binnen de kaders die gesteld zijn weet jij als geen ander maatwerk te leveren en stem je de behoeftes af of op de verandering.

Je weet je ambities om jouw team te brengen naar meer autonomie om te zetten in concrete acties en draagt er zorg voor dat borging kan plaatsvinden. Je zoekt actief de samenwerking met de artsen en je collega teamhoofden op. Je bent mensgericht, positief ingesteld, denkt in mogelijkheden en met

jouw directe, maar plezierige manier van communiceren oogst je veel lof. Kortom, om als Teamhoofd Gipskamer aan de slag te kunnen, vragen we wel wat van je. In ieder geval:

 • Je bent een gediplomeerd en gedreven gipsverbandmeester (VGN geregistreerd en BIG geregistreerd);
 • Zorgmanagement opleiding gevolgd of bereid deze te volgen;
 • Relevant kennis van en ervaring met complexe organisaties en/of verander processen.

Jij verdient óók het beste

 • Een zelfstandige en verantwoordelijk baan op een unieke afdeling, vol afwisseling waar je volop mogelijkheden hebt om je persoonlijk te ontwikkelen;
 • Direct een vast contract voor 32-36 uur per week;
 • Een salaris van € 3.072,- tot maximaal € 4.466,- bruto per maand (FWG 60) op basis van een 36-urige werkweek en afhankelijk van je ervaring (CAO Ziekenhuizen);
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en de mogelijkheid deel te nemen aan een fiets-, fitness- of ‘bring your own device’-regeling;
 • Mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en opleiding;
 • Een unieke werkplek waar je regionale samenwerkingsverbanden kunt aangaan en daarmee je persoonlijke ontwikkeling kunt prikkelen en ontwikkelen.

Contact

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer weten? Bel dan met Maurice Beekwilder, afdelingshoofd SEH & Gipskamer, 088 - 320 3359.

Sollicitatie

Ben je overtuigd dat dit de baan is die bij jou ambitie hoort? Stel je dan snel aan ons voor. Wij ontvangen jouw gemotiveerde sollicitatie graag voor 15 maart 2019 via de solliciteerbutton op onze website www.werkenbijantonius.nl.

Een referentiecheck maakt deel uit van de selectieprocedure. Een dag meelopen en een online assessment kunnen onderdeel uit maken van de selectieprocedure.

Dijklander Ziekenhuis

Gipsverbandmeester

32 uur

De afdeling

De gipskamer van het Dijklander Ziekenhuis is onderdeel van de SEH en bestaat uit 10 bevlogen en betrokken gipsverbandmeesters verdeeld over de locaties Hoorn en Purmerend. Zij voeren behandelingen uit voor diverse specialismen. Het is een afdeling waar ongeveer 34.000 (gips)verrichtingen uitgevoerd worden. Deze worden zowel voor de polikliniek, kliniek als SEH uitgevoerd. Je bent als gipsverbandmeester werkzaam in een multidisciplinair team, waarin je nauw samenwerkt met collega gipsverbandmeesters, medisch specialisten, arts-assistenten en polikliniek assistentes.
 

Je nieuwe baan

Je behandelt patiënten met aandoeningen aan het steun - en bewegingsapparaat middels het zelfstandig aanleggen, controleren en verwijderen van (im)mobiliserende, corrigerende en ondersteunende voorzieningen. Je informeert en adviseert patiënt en/of familie. Je levert een actieve bijdrage aan het scholen van medewerkers van SEH, OK verpleegafdelingen maar ook aan stagiaires, leerling gipsverbandmeester, AIO’s en ANIO’s. Je verricht administratieve handelingen en wil vanuit je enthousiasme over je vakgebied graag een bijdrage leveren aan kwaliteitsprojecten en het verder ontwikkelen van het beroep gipsverbandmeester.

 

Wie ben jij?

Een gediplomeerde en BIG-geregistreerde verpleegkundige aangevuld met het diploma gipsverbandmeester. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk én voor de doelstellingen van het ziekenhuis en bent daarbij flexibel en stressbestendig. Je erkend het belang van goede communicatieve vaardigheden en weet dan ook goede aansluiting te vinden met onze patiënten en collega’s. Daarbij heb je een service gerichte instelling.

Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken en met je gevoel voor humor en enthousiasme lever je een bijdrage aan onze teamontwikkeling.

 

Wat bieden wij jou?

 • Een mooie, uitdagende baan in een collegiaal team.
 • Wij bieden je een omgeving die uitnodigt om de grenzen van je vakbekwaamheid steeds te verleggen.
 • Het salaris is overeenkomstig functiegroep 55 (minimaal € 2665,00  en maximaal € 3917,00 ) bruto per maand op fulltime basis). De cao-Ziekenhuizen is van toepassing, onderdeel hiervan is de eindejaarsuitkering, vakantiegeld en goede pensionering bij PFZW.
 • De locaties van het Dijklander Ziekenhuis zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Voor deze vacature is de standplaats momenteel Hoorn, maar je wordt op beide locaties ingezet.
 • Het betreft in eerste instantie een contract voor de duur van één jaar, bij voorkeur voor 32 uur per week. Echter; zijn deze uren voor jou niet passend? Kom met ons in overleg, wij kijken graag met jou naar de mogelijkheden.
 • Wij vinden een balans tussen inspanning en ontspanning belangrijk. Wij faciliteren dit door een actieve personeelsvereniging, maar bieden ook een bedrijfsreglement waarbij met voordeel bijvoorbeeld een fiets kan worden aangeschaft of een fitness abonnement. Daarnaast kun je via ‘CultuurWerkt’ met korting gebruik maken van diverse kunst- en cultuuractiviteiten.

 

Interesse?

Solliciteer direct online. Als je meer informatie wil over deze vacature dan kun je contact opnemen met Yolanda van Zwol, hoofd SEH 0229-208242. Graag ontvangen we je sollicitatie voorzien van motivatie en CV vóór 5 maart a.s. De gesprekken vinden plaats op dinsdag 6 maart a.s.

 

Erasmus MC

Erasmus MC-Sophia, afdeling Ambulante Zorg, heeft een vacature voor een

Gipsverbandmeester

24-32 uur per week

Functie inhoud

Je behandelt en begeleidt (poli)klinische patiënten met diverse aandoeningen van het steun- en bewegingsapparaat. Een goede afstemming tussen zorgverleners en patiënten die op de gipskamer komen is hierbij essentieel. Daarnaast lever je een bijdrage aan de opleiding van student gipsverbandmeesters, onderwijs aan co-assistenten, arts-assistenten, doktersassistenten en verpleegkundigen en aan professionalisering van het vakgebied.

Werkomgeving

In het Erasmus MC werken we hard aan het verbeteren van de zorg van vandaag en de gezondheid van morgen. Baanbrekend werken, grenzen verleggen en voorop lopen. In onderzoek, onderwijs en zorg. We werken met de nieuwste apparatuur, technieken en zorgprocessen in een state-of-the-art gebouw.

In de gipskamer van het Erasmus MC-Sophia wordt intensief samengewerkt met onder andere orthopeden, traumatologen, plastisch chirurgen en revalidatie artsen waardoor het aanbod erg afwisselend is en de zorgvraag van het kind complex kan zijn. Het Sophia Kinderziekenhuis behoort tot 1 van de klompvoetcentra ’s van Nederland. Het team bestaat uit 2 gediplomeerde gipsverbandmeesters.

Profiel

Je hebt een afgeronde opleiding tot Gipsverbandmeester. Onze complexe zorg vraagt van jou inzicht en creativiteit. Je bent klantgericht, flexibel en stressbestendig. Het is belangrijk dat je zelfstandig kunt functioneren in een multidisciplinair team. Je beschikt over een initiatiefrijke, patiënt- en oudergerichte werkhouding. Daarnaast kun je omgaan met psychische en lichamelijke belasting. Je hebt affiniteit met de behandeling van kinderen en ouders. Je bent bereid om bijscholingen te doen op het gebied van kinderen.

Het overleggen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG), een geldig identiteitsbewijs, diploma’s en/of relevante registraties zoals BIG/RGS zijn een voorwaarde voor de aanstelling

Wat bieden wij

Wij bieden een tijdelijke aanstelling voor de duur van een jaar welke bij goed functioneren overgaat in een aanstelling voor onbepaalde tijd. Je wordt, afhankelijk van opleiding en ervaring, ingeschaald in schaal 8 of 9. Het maximale bruto maandsalaris in schaal 8 bedraagt € 3.508,- bij een volledige werkweek van 36 uur. In schaal 9 bedraagt het maximale bruto maandsalaris € 3.969,- bij een volledige werkweek van 36 uur. Daarnaast bieden wij onder andere een eindejaarsuitkering van 8,3%, een individueel reiskostenbudget en studiemogelijkheden. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Universitair Medische Centra (UMC).

Inlichtingen en solliciteren

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Jolanda van Gelder, coördinator van de unit Spreekuur, telefoon: 010 703 60 97. Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je terecht bij Jerry Chandansingh, recruiter, telefoon: 06 500 310 06.

Je kunt solliciteren door gebruik te maken van de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie is niet gewenst.

www.werkenbijerasmusmc.nl

Beatrixziekenhuis

Voor de gipskamer van het Beatrixziekenhuis zijn wij op zoek naar een Gipsverbandmeester (16 - 36 uur per week)

Wat ga je doen?
De gipskamer is onderdeel van de polikliniek chirurgie. Samen met je collega's van de gipskamer ben je verantwoordelijk voor het aanleggen, controleren en verwijderen van (im)mobiliserende, corrigerende en ondersteunende voorzieningen bij patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Je ziet een grote variatie aan patiënten binnen de specialismen heelkunde, orthopedie, plastische chirurgie, revalidatie/vaatchirurgie.
In onze gipskamer werk je van maandag t/m vrijdag tussen 08.00 en 17.30 uur.

Waar ga je werken?
In het Beatrixziekenhuis werken vele disciplines samen. Een ieder levert vanuit zijn deskundigheid en competenties een bijdrage aan het realiseren van onze gezamenlijke ambitieuze doelstelling onder het motto ‘Uw zorg goed geregeld’.
Goede patiëntenzorg, gastvrijheid en zorgvernieuwing staan bij ons hoog in het vaandel. Hierbij staan de Rivas klantwaarden volgens planetree centraal. Wij verwachten van alle medewerkers dat zij, vanuit hun functie en kwaliteiten, hieraan een actieve bijdrage leveren.
Wij vragen
Een gipsverbandmeester bij Rivas Zorggroep:

 • is gediplomeerd en gedreven;
 • is flexibel en werkt graag samen met verschillende medisch specialisten en andere disciplines;
 • draagt kennis en vaardigheden over binnen de eigen afdeling en het ziekenhuis;
 • zoekt persoonlijke ontwikkeling en verdieping in het vak om onze patiënten de allerbeste zorg te kunnen verlenen;
 • draagt actief bij aan nieuwe ontwikkelingen binnen onze veranderende zorg en het uitbouwen van kwaliteit op de polikliniek;
 • is in staat om lessen te verzorgen voor de SEH verpleegkundigen en begeleiding te kunnen geven aan gipsverbandmeesters in opleiding.

Wij bieden

 • een jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband;
 • een goed salaris (FWG 55 - Cao Ziekenhuizen);
 • goede scholingsmogelijkheden;
 • een boeiende werkomgeving en een prettige werksfeer;
 • goede bereikbaarheid met openbaar vervoer en auto (voldoende parkeergelegenheid);
 • een uitstekend pakket algemene en secundaire arbeidsvoorwaarden; je bouwt automatisch pensioen op bij pensioenfonds Zorg en Welzijn. Ook is het mogelijk je via Rivas Zorggroep collectief te verzekeren voor ziektekosten;
 • je de mogelijkheid zelf je aanvullende arbeidsvoorwaarden te kiezen (MKA regeling Zorg). Onder bepaalde voorwaarden kun je een gedeelte van je brutosalaris, vakantie-uren, vakantiegeld of eindejaarsuitkering gebruiken om bijvoorbeeld voordelig een fiets, laptop of telefoon te kopen, je pensioen aan te vullen of extra reiskosten te compenseren.

Meer informatie en solliciteren
Voor meer informatie over deze functie neem je contact op met Rob Koek (teamleider chirurgisch zorgbedrijf) op telefoonnummer 0183 - 64 45 42.
Als je reageert op deze vacature vragen wij je om je CV, motivatiebrief en diploma voor deze functie te uploaden. Het overleggen van een Verklaring Omtrent Gedrag en geldig identificatiebewijs (geen rijbewijs) is een onderdeel van het aannameproces.
Solliciteren kan uitsluitend via onze website: https://bit.ly/2HabdNp.
 

Reinier de Graaf 

Reinier de Graaf

Gipsverbandmeester

Wat onze gipskamer bijzonder maakt, is onze inbreng in de multidisciplinaire handpolspolikliniek en de samenwerking met de kinderafdeling van het Sophia Revalidatiecentrum. We hebben een duidelijke visie op de preventie van nieuwe fracturen. Dit doen we door onderzoek te doen naar osteoporose. En we zijn trots op de internationale erkenning voor onze osteoporosepoli.
 
Voor onze gipskamer zoeken wij een nieuwe collega. Wij zijn een gedreven team van 7 gipsverbandmeesters. Ons team is betrokken, inventief en handvaardig. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel.  In het werk worden we ondersteund door enkele secretaresses. 

Op de gipskamer behandelen we patiënten van jong tot oud met een grote variatie letsels, bijvoorbeeld aangeboren aandoeningen, botbreuken en spier- en peesletsels. In samenwerking met medisch specialisten stellen we een behandelplan op met een passende immobilisatietechniek.  We zijn erkend als Klompvoetcentrum. Ook zijn we erkend door het College Ziekenhuisopleidingen (CZO) erkend als opleidingsplaats en leiden we jaarlijks boventallig een leerling-gipsverbandmeester op.

Jouw werkdag

 

 • Je behandelt zelfstandig en in goed overleg met de medisch specialist zeer diverse patiënten met botbreuken, spier- en peesletsels en andere (aangeboren) aandoeningen. Je maakt hiervoor gebruik van gips en verschillende kunststoffen afgestemd op het doel van de behandeling. Iedere behandeltechniek vraagt om een ander materiaal
 • De meeste patiënten zie je terug voor controles of aanvullende behandelingen. Hierdoor bouw je een behandelrelatie op en kun je het herstel goed volgen.

Jouw kwaliteiten

 • Je bent gewend om zelfstandig te werken en je op een daadkrachtige manier op te stellen richting de patiënt
 • Uitleggen, handelen en luisteren kun je tegelijk
 • Je werkt en denkt actief mee over kwaliteitsbevordering op de gipskamer
 • Je bent representatief
 • Empathisch vermogen: je kunt je inleven in de patiënt en beseft wat de consequenties kunnen zijn van jouw behandeling.

Wij vragen

 • Je bent gediplomeerd en geaccrediteerd gipsverbandmeester (VGN/CZO) met een verpleegkundige diploma.

Wij bieden

 • Een plezierige werkruimte in ons nieuw gebouwde ziekenhuis
 • Je verdient maximaal € 3.840 bruto per maand (FWG 55) bij een 36-urige werkweek
 • Je werkt 32 of 36 uur
 • Je standplaats is Delft. We werken ook in het Hyperbare Zuurstofcentrum, Reinier de Graaf locatie in Voorburg en mogelijk in de toekomst ook in het Orthopedisch Centrum in Zoetermeer
 • Wij bieden je een efficiënte, transparante en eerlijke sollicitatieprocedure
 • Bekijk het complete overzicht van onze arbeidsvoorwaarden.

Ja, ik wil deze baan

Loop voordat je solliciteert een dag(deel) mee op onze gipskamer. Om een afspraak te maken, neem dan contact op met Peter van den Berg, hoofd gipskamer, (015) 260 49 26

Ben je daarna overtuigd dat dit jouw nieuwe werkplek wordt? Upload dan jouw motivatiebrief en cv tav Chantal van Steekelenburg, recruiter

Vragen? Bel Peter van den Berg, hoofd gipskamer, (015) 260 49 26

 

 

Vacature Groene Hart Ziekenhuis

 

 

 Gipskamer Groene Hart Ziekenhuis zoekt gipsverbandmeester 

In het Groene Hart Ziekenhuis is een vacature ontstaan voor een Gipsverbandmeester voor minimaal 24 uur en maximaal 36 uur. 

Organisatie GHZ 

Het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) is een modern, flexibel, slagvaardig en ondernemend algemeen ziekenhuis van en voor de inwoners uit Midden Holland. Wij leiden op, werken samen vanuit eigen kracht en zien onze patiënt als partner. Het GHZ is als (opleidingsziekenhuis) open voor iedereen en wil daarom graag medewerkers aantrekken die gedreven zijn, bereid kennis te delen en open staan voor meningen van anderen. 

Organisatie van de Gipskamer 

De Gipskamer valt onder de RVE (Resultaat Verantwoordelijke Eenheid) Chirurgie/Plastische Chirurgie. Het team bestaat uit Gipsverbandmeesters en een leerling-Gipsverbandmeester. Het aantal FTE van het team bedraagt, bij volledige bezetting, 2,7. 

Doelstelling gipskamer 

De Gipskamer werkt aan professionalisering en heeft het voornemen zich te laten visiteren door de Verenigde Gipsverbandmeesters Nederland (VGN). Momenteel lopen hiervoor de voorbereidingen. 

Om de kwaliteit van de zorg van de Gipsverbandmeesters optimaal op peil te houden is de eis gesteld dat Gipsverbandmeesters geregistreerd zijn bij de beroepsvereniging (VGN). Hiervoor is het behalen van accreditatiepunten door middel van het volgen van cursussen en bijscholing noodzakelijk. 

In december 2013 is de gipskamer verhuisd naar de nieuwbouw. De nieuwe gipskamer heeft 3 behandeltafels en is gestationeerd tussen de poliklinieken (plastische-) chirurgie en orthopedie. 

Taken van de gipsverbandmeester en patiëntencategorieën 

De gipsverbandmeester werkt op de gipskamer van het GHZ. Hij is onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit o.a. orthopeden, (plastisch) chirurgen, reumatologen, revalidatieartsen, neurologen en verpleegkundigen. 

Daarnaast kan hij ook intern en extern ingezet worden. Intern verleent hij consult aan de verschillende disciplines op de SEH, de operatiekamer, de polikliniek, de verpleegafdeling en gespecialiseerde verpleegkundigen. Extern verleent hij, op verzoek van een specialist, consult aan huisartsen, verpleeghuisartsen en aan disciplines in revalidatiecentra en de thuiszorg. In urgente gevallen verleent het team ook bijstand aan de SEH. 

Als gipsverbandmeester: 

 • Ben je in het bezit van het diploma Gipsverbandmeester en VGN-geregistreerd. 
 • Ben je in staat om zelfstandig (im-)mobiliserende, corrigerende of ondersteunende verbanden aan te leggen en ortheses te maken bij patiënten met aandoeningen aan het steun- en bewegingsapparaat. Daarnaast zorg je voor de  controle en verwijdering van deze voorzieningen. 
 • Geef je informatie, instructie en advies aan patiënt en diens familie of begeleiders 
 • Werk je nauw samen met de medisch specialisten van de orthopedie en chirurgie, plastische chirurgie, neurologie,  revalidatie en reumatologie 
 • Denk en werk je mee aan het verzorgen van lessen en instructies 
 • Begeleid je collega’s, arts-assistenten, verpleegkundigen en leerling gipsverbandmeesters tijdens hun opleiding 
 • Heb je een positieve houding ten aanzien van het opleiden van nieuwe collega’s en verbeterprocessen op de afdeling 
 • Draag je zorg voor de administratieve afhandeling en verricht je administratieve werkzaamheden 

Wie zijn wij? 

 • Wij zijn een ziekenhuis met een prettige werksfeer en enthousiaste collega’s 
 • Wij bieden een arbeidsovereenkomst voor minimaal 24 – maximaal 36 uur 
 • Wij helpen jou met mogelijkheden voor je persoonlijke ontwikkeling 
 • Wij bieden een functie-indeling in FWG 55. Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.774,- bruto per maand bij een volledige werkweek van 36 uur 
 • Wij zijn een ziekenhuis met aantrekkelijke extra arbeidsvoorwaarden. 

Informeer & solliciteer! 

Ben jij de gipsverbandmeester die ons team compleet maakt? Solliciteer door je brief met CV te sturen naar: vacature@ghz.nl

Onderdeel van de selectieprocedure is een dag meelopen in ons ziekenhuis! 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met Iris Kraakman Teamleider Gipskamer via telefoonnummer 0182-505050 toestel 4031. 

 

 

 

SCHRIJF NU IN VOOR DE XTRA NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte gehouden worden van landelijke vacatures, congressen, symposia, workshops of aanbiedingen van gipskamer gerelateerde bedrijven? Schrijf u dan nu in voor onze Xtra nieuwsbrief.
Een ogenblik geduld a.u.b. terwijl wij uw inschrijving verwerken.