>Opleiding>Opleiding Gipsverbandmeester aan de Hogeschool van Utrecht

Opleiding Gipsverbandmeester aan de Hogeschool van Utrecht

De nieuwe opleiding tot Gipsverbandmeester is in opzet klaar.

De CZO-commissie bekijkt de aanvraag voor erkenning. Zodra we daar meer van zetten we de volgende omdaadwerkelijk te starten aan de Hogeschool van Utrecht.

Meer info is te vinden op Opleiding tot Gipsverbandmeester aan de Hogeschool van Utrecht.

De CZO-subsidie is een uitstroomsubsidie. Indien de werkplek de CZO-erkenning heeft en de Hogeschool Utrecht de CZO-erkenning heeft gekregen, kan de uitstroomsubsidie aangevraagd worden. Daarbij aangetekend dat het NZa (Nederlandse zorg autoriteit) de regels van nu blijft toepassen. Overigens is er nu geen reden om aan te nemen dat deze regels binnenkort gaan veranderen.

Verloop tot nu toe.

In 2013 hebben er oriënterende gesprekken plaatsgevonden tussen vertegenwoordiging van het bestuur en verschillende opleidingsinstituten.

In 2014 is het beroepsprofiel Gipsverbandmeester herschreven en goedgekeurd door de algemene ledenvergadering van de VGN.

Voorjaar 2015 heeft de algemene ledenvergadering groen licht gegeven om in samenwerking met de HU een opleiding tot gipsverbandmeester te ontwikkelen.

2015 beroepsprofiel ingediend bij CZO. HU en CZO hebben hier contact over gehad.

2016 Erkenningsaanvraag gedaan bij CZO. Koppeling naar beroepsprofiel 2015 was er nog niet. Daaraan gekoppeld zijn de eindtermen.

De ontwikkeling van de opleiding tot gipsverbandmeester aan de HU is klaar om daadwerkelijk van start te gaan. 

Hoe ziet de opleiding eruit.

De opleiding wordt opgebouwd uit verschillende modules. Er is gekozen voor een duidelijk onderscheid tussen ouderen, volwassenen en kinderen. Deze modules worden ontwikkeld vanuit het beroepsprofiel Gipsverbandmeester 2015 en de daarin beschreven CanMeds rollen in samenwerking met mevr. K. Hamers en mevr. M. de Kuiper van de HU en een klankbordgroep vanuit de praktijk.

Bij de invulling van de opleiding wordt gestreefd naar een goede balans tussen praktijkopdrachten, verdiepende theorie en (praktijk)trainingen. Uiteraard is voor de opleiding een erkenning bij het CZO aangevraagd.

Losse modules.

Voor gediplomeerde gipsverbandmeesters wordt het mogelijk gemaakt om losse modules te volgen. Dit om hun kennis te verdiepen of beter te laten aansluiten bij de veranderende rol als zorgverlener en/of opleider.

Link naar de opleiding: Opleiding tot Gipsverbandmeester aan de Hogeschool van Utrecht

Voor vragen kunt u contact opnemen met opleidingscommissie@vgned.nl

 

SCHRIJF NU IN VOOR DE XTRA NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte gehouden worden van landelijke vacatures, congressen, symposia, workshops of aanbiedingen van gipskamer gerelateerde bedrijven? Schrijf u dan nu in voor onze Xtra nieuwsbrief.
Een ogenblik geduld a.u.b. terwijl wij uw inschrijving verwerken.