>Nieuws>Accreditatie

Accreditatie


Geplaatst op: 25 november 2015

N.a.v. vergadering van de accreditatiecommissie op 19 november 2015.

De reglementen voor accreditatie worden geactualiseerd. Alle formulieren worden nagekeken en aangepast aan de huidige criteria zodat alles weer up-to-date is.

Wondcongressen
Wondcongressen zullen extra goed op inhoud worden gescreend en niet zondermeer geaccrediteerd worden. Als een wondcongres inhoudelijk voldoende raakvlakken heeft met het werk op de gipskamer dan wordt de aanvraag mogelijk wel met accrecitatie punten gewaardeerd. Een voorbeeld van relevante inhoud is de diabetische voet, met deze patiëntengroep en de bijkomende problemen komt de gipsverbandmeester veel in aanraking en goede scholing over dit onderwerp willen we stimuleren. 

Termijn aanvraag en achteraf aanvragen
In het reglement staat duidelijk vermeld binnen welke termijn aanvragen ingediend moeten worden. Wanneer een aanvraag te laat ingediend wordt, zal deze niet in behandeling worden genomen. 
Aanvragen die achteraf worden ingediend moeten binnen 4 weken na desbetreffend evenement worden gedaan, voorzien van volledige informatie. Wanneer de aangeleverde informatie niet volledig is, zal de accreditatiecommissie de aanvraag niet in behandeling nemen.

Wetenschappelijk onderzoek
Het doen van wetenschappelijk onderzoek willen we stimuleren. Hiervoor is het van belang dat duidelijk inzichtelijk is dat de desbetreffende gipsverbandmeester het onderzoek zelf uitvoert. Meewerken aan een onderzoek is niet altijd duidelijk inzichtelijk te maken, daarom worden daar geen accreditatiepunten voor afgegeven.

Refereer-avonden
Aangezien refereer-avonden voor en door gipsverbandmeesters georganiseerd worden, ontvangt u hiervoor vanaf januari 2016 een extra punt. Uiteraard moet de refereer-avond volgens de normale procedure aangevraagd worden.

Bovenstaande punten worden in de komende maanden verwerkt in de aanvraagformulieren en reglementen. Ook het schema van puntentoekenning zal een update krijgen.
Let op dat je altijd de nieuwste versie van aanvraagformulieren gebruikt. Deze vind je op de website.

 

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Wilt u op de hoogte gehouden worden van al het belangrijke nieuws? Schrijf u dan nu in voor onze Xtra nieuwsbrief.
Een ogenblik geduld a.u.b. terwijl wij uw inschrijving verwerken.