>Nieuws>Nieuwsbrief voorjaar 2019

Nieuwsbrief voorjaar 2019

Geplaatst op: 16 februari 2019

Hieronder vindt u alle aanvullende informatie die in onze nieuwsbrief te lezen is. 


Inschrijven voor de ALV kunt u hier: ALV


Leendert-Jan

Mijn naam is Leendert-jan. Ik werk als gipsverbandmeester in het Hagaziekenhuis. 

Mijn oproep is simpel: kom naar de ALV van 6 april en laat je stem horen! Naast andere belangrijke stemmingen van de dag, is er ook de stemronde voor de nieuwe voorzitter. Het is aan jullie om te bepalen wie dat wordt. 

Ik heb me kandidaat gesteld omdat ik denk dat ik kan helpen bij de verenigingsuitdagingen die gaan komen. Met een goede dosis positiviteit, praktische oplossingsgerichtheid en harmonieuze aanpak zie ik altijd wel een uitweg of kans. Nieuwe tijden brengen nieuwe kansen met zich mee. 

De uitdagingen waar ik bijvoorbeeld aan denk zijn: de verandering van de opleiding, de algehele titel registratie (eigen big-registratie?), duurzame innovatie.

Wat ik met jullie steun hoop te bereiken is het versterken van onze trots! Trots op ons vak en trots op onze positie in de verduurzaming van de zorg. Dat vind jij toch ook belangrijk?

Of je nu op mij stemt of niet, het is tijd dat wij als gipsmeesters onze krachten bundelen en een rol gaan spelen in de toekomst van de zorg. Dus kom!


Monica

Hallo collega, 

Heb je even…?  Ik wil je graag iets vertellen.

Fijn dat je de tijd neemt om dit te lezen. Mijn naam is Monica Robbe.

Ik ben 59 jaar oud, woon in Capelle aan den Ijssel en ben sinds 2009 werkzaam in het IJsselland ziekenhuis als gipsverbandmeester.

Naast mijn werk als gipsverbandmeester heb ik verschillende functies gehad, omdat ik sterk ben in het overdragen van kennis en anderen  helpen om ideeën uit te zetten in de praktijk.

Mede door het plezier in bovenstaande  wil ik me nu kandidaat stellen als voorzitter van de VGN.

Samen met de collega’s van het bestuur en met jullie kracht en steun wil ik in de komende jaren aan de kwaliteit, kracht, zichtbaarheid en professionalisering van de VGN werken.

Bij kwaliteitdenk ik aan de BIG wet 2020 die we de komende jaren zullen moeten behandelen.

Kracht koppel ik aan samenwerking. Samen staan we sterk door onze competenties te bundelen om de kwaliteit van ons beroep op peil houden en op een hoge niveau te brengen.

Zichtbaarheiddoor als vereniging als spil binnen de gezondheidszorg te acteren.

Bij professionaliseringdenk ik aan het op peil houden van onze kennisniveau door passende opleidingen en het doorgeven en verzamelen van kennis. Het project CZO Flex level, bijscholing, balans zoeken en vinden tussen de behoeften in de zorgsector en het huidige aanbod. Door zelf actief te zijn, kunnen we met elkaar meer draagvlak creëren om zo ons beroep in beweging  te houden, mede door innovatie.

Naast bovenstaande wil ik graag meewerken aa het realiseren, dragen en inzichtelijk maken van de VGN visie namens alle gipsverbandmeesters van Nederland.

Sorry voor het lange verhaal maar toch hartstikke bedankt  voor je tijd en je aandacht.

Graag zie ik je op de ALV in april en ik hoop in jouw vertrouwen in mij en daarom op mij zult stemmen!!

Wil je meer van mij weten? Bel me gerust via het telefoonnummer van de gipskamer van het IJsselland ziekenhuis.

Met de vriendelijke groet, 

Monica 


De link naar Nu’91


Accreditatie voor leerlingen, that’s the question!

De vraag voor het toekennen van accreditatiepunten aan leerlingen speelt al heel lang. Deze vraag komt  vanuit de praktijk en is nog  nooit ter stemming gebracht onder de leden van de VGN. De vraag en de uiteindelijke beslissing is niet aan het bestuur van de VGN, ook niet aan de accreditatie- of registratiecommissie; het is een vraag aan alle leden van de VGN die via een stemming tot een beslissing komen. Het is begrijpelijk dat dit voorstel wisselende reacties oplevert en daarom wordt in dit artikel uiteengezet wat de huidige situatie is en de mogelijk toekomstige.

Zoals aangegeven op de  ALV van november jl. gaan wij op de komende ALV, 6 april 2019, een ledenstemming houden over het toekennen van accreditatiepunten aan leerlingen.

In de huidige situatie is het is niet mogelijk om als leerling in het Titelregister van de VGN te komen omdat je de titel Gipsverbandmeester nog niet hebt. Dit zal niet wijzigen. Maar de leerling gipsverbandmeester bezoekt misschien diverse scholingen/ referaten tijdens de opleiding en krijgt daar geen accreditatiepunten voor. De enige beloning die de leerling  krijgt is verdieping in het vak en verdieping van kennis.

Vanuit de praktijk komen signalen die vragen om mogelijke verandering:  “leerlingen die tijdens hun opleiding naar scholingen/ referaten gaan, zouden hiervoor ook beloond mogen worden. Ook zij houden zich bezig met kennisverrijking, net als de gediplomeerde gipsverbandmeesters.” 

Het voorstel dat er nu ligt is dat leerlingen hetzelfde aantal accreditatiepunten per bijgewoonde scholing/ referaat krijgen toegekend. Het totaal aantal verzamelde accreditatiepunten wordt meegenomen naar het moment van inschrijving in het Titelregister, binnen 60 dagen na diplomeren! De eis is dat de leerling zich binnen 60 dagen na diplomering inschrijft  in het Titelregister van de VGN

Het verzamelde bewijsmateriaal wordt geüpload in het Digitaal portfolio. De reeds verzamelde punten tellen dus vanaf de start van de Titelregistratie gelijk mee. De herregistratiedatum is, zoals gebruikelijk, 5 jaar na inschrijving in het Titelregister.

Het toekennen van accreditatiepunten aan de leerlingen zou de volgende positieve effecten kunnen hebben:

De leerlingen voelen zich gewaardeerd wanneer zij, met hun gediplomeerde collega’s, meegaan naar scholingen, symposia en referaten. Het certificaat dat zij krijgen heeft nu ook echt waarde!. Het is een extra stimulans om inderdaad juist mee te gaan en beroepsgenoten te leren kennen.

Het zou een “Fijn begin zijn van het moment van inschrijven in het Titelregister, even genieten van het gediplomeerd zijn, ff een maandje rust en boeken opzij etc. maar toch al accreditatiepunten gespaard hebben voor de komende 5 jaar” 

Ook belangrijk: de leerling moet zich binnen 2 maanden inschrijven in het register. Dus die actie zal ook beter verlopen.

Nogmaals, de vraag om accreditatiepunten toe te kennen aan leerlingen is een vraag uit de praktijksituatie. Het is aan alle leden van de VGN om daar een besluit over te nemen. “Technisch” gesproken is het allemaal mogelijk. 

Ik hoop jullie iets meer duidelijkheid te hebben gegeven. 

Laten we stemmen!!!

Vriendelijke groeten, Mirella Geers

Bestuurslid voor de Accreditatie- en Registratiecommissie VGN

 

 

 

 

2 reacties

Ik stem VOOR. We zijn accreditatie gestart om te bevorderen, dat gipsverbandmeesters (en gvm i.o.) verdieping en betrokkenheid te geven in hun vakgebied. GVM's i.o. zijn hierop geen uitzondering; ergo zij zouden in maximale inspanning leveren.
Wel vind ik, dat er een normale accreditatie periode zou moeten zijn en geen verlengde periode, zoals nu wordt voorgesteld. Reden is zoals ik eerder meldde: betrokkenheid en verdieping in ons vak.
Laat dit het uitgangspunt zijn op de ALV en niet een soort sabbitical periode..
Jan Cees Reijnders - 16-03-2019 - 21:25

Goed plan. Ik stem voor.
Ben zelf gipsverbandmeester i.o en heb in mijn studententijd regelmatig punten verzameld door diverse scholingen en symposia bij te wonen.
Henk van Kollenburg - 12-03-2019 - 20:04

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

SCHRIJF NU IN VOOR DE XTRA NIEUWSBRIEF

Wilt u op de hoogte gehouden worden van landelijke vacatures, congressen, symposia, workshops of aanbiedingen van gipskamer gerelateerde bedrijven? Schrijf u dan nu in voor onze Xtra nieuwsbrief.
Een ogenblik geduld a.u.b. terwijl wij uw inschrijving verwerken.