>Nieuws>Nu 91

Nu 91


Geplaatst op: 16 februari 2019

8 februari 2019

WWW.NU91.NL

 

 

Beste NU’91 leden,

Op 19 maart 2019 starten wij met het overleg over een nieuwe cao ziekenhuizen, waarvoor wij graag jouw input krijgen; dat kan via DEZE LINK. De huidige cao loopt af op 31 maart 2019

Grootste zorg

Onze grootste zorg is het tekort aan zorgprofessionals in het primaire proces voor nu en de toekomst. De politiek maakt geen fundamentele keuzes en dus slaan de gevolgen neer op de professionals. Gevolg zijn zware werkomstandigheden, een hoge werkdruk en een hoog ziekteverzuim. We zien mensen uit vaste dienst gaan en flexkracht worden om uitsluitend zorg te hoeven verlenen en hun voorkeursdiensten te kunnen draaien. We zien vaste medewerkers steeds flexibeler worden en zij kunnen minder tijd aan cliënten besteden.

 

Thema's

Het voorkomen van massale uitval kan niet zonder goede randvoorwaarden in de cao. Daarom zijn - in overleg met de NU'91 klankbordgroep en a.d.h.v. gesprekken met OR-en - dit de belangrijkste thema’s voor het komende cao-overleg.

  • Betere functiewaardering en een passend salaris.
  • Overwerken en meer werken.
  • Oorzaken werkdruk wegnemen.

Bij de vragen in de digitale ledenenquête (hieronder vind je de link) staat een toelichting op de thema’s.

Link

Via DEZE LINK kun je jouw input geven. Dat kan tot uiterlijk 20 februari 2019. Alle informatie wordt natuurlijk vertrouwelijk en anoniem behandeld.

Definitieve inzet

Na 20 februari maken we onze inzet compleet. De definitieve inzet van NU’91 brengen we in bij het cao-overleg met de NVZ.

Met vriendelijke groet,

Jacqueline den Engelsman en Rolf de Wilde, cao-onderhandelaren NU’91

U dient in te loggen om een reactie te kunnen plaatsen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Wilt u op de hoogte gehouden worden van al het belangrijke nieuws? Schrijf u dan nu in voor onze Xtra nieuwsbrief.
Een ogenblik geduld a.u.b. terwijl wij uw inschrijving verwerken.